01-02-2018

7 Tips voor een langere levensduur van je iPhone

Hoewel sommige merken smartphones meer dan een dag mee gaan loopt de batterij van de meeste iPhones sneller leeg dan gepland is en hier wordt dan ook veel over geklaagd door consumenten.

Omdat tegenwoordig niemand meer zonder smartphone kan is er niks vervelender dan een lege accu halverwege de dag (als je dat überhaupt haalt). Er zijn echter wel wat slimme trucjes om je battery life te verlengen. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste software op je telefoon hebt geïnstalleerd, dan ben je er zeker van dat de levensduur van je batterij voor zover mogelijk geoptimaliseerd is. Daarnaast zijn er een heleboel goede tips & tricks die ervoor zorgen dat de batterij van je iPhone minder snel leeg loopt door het uitschakelen van voor veel mensen overbodige functies. 

Tip 1: Limiteer het aantal apps dat in de achtergrond herhaaldelijk data ophaalt.
Zorg ervoor dat je de apps waarvan je niet de hele dag updates wilt uit zet. Dit zorgt ervoor dat je batterij minder snel leeg gaat. Duidelijk voorbeeld: Niet iedereen is geïnteresseerd in de financiële markt. Het is in dit geval handig om het automatisch in de achtergrond verversen van de app “Aandelen” uit te zetten om zo je batterij minder hard aan het werk te zetten.

Om dit te veranderen, ga naar Instellingen > Algemeen > Ververs apps op de achtergrond, en zet de overbodige apps uit.

Tip 2: AirDrop alleen aanzetten als je het gebruikt.
Met AirDrop kun je bestanden en foto’s met vrienden en collega’s delen als je dicht bij elkaar in de buurt bent. AirDrop kan echter je batterij leeg slurpen, vooral als deze in de “ontdekt stand” staat.

Om AirDrop uit te zetten > Sleep van onderin je scherm naar boven > Klik in het Bedieningspaneel op AirDrop > Selecteer uit wanneer je hem niet gebruikt.

Tip 3: Schakel automatische updates uit; update ze handmatig wanneer het uitkomt.
iOS 8 zorgt ervoor dat apps en muziek automatisch geüpdate worden. Hij update automatisch als je verbonden bent met WIFI of je mobiele netwerk zonder dat je hierover wordt lastig gevallen. Super handig natuurlijk maar niet plezierig voor de levensduur van je batterij. Doe het lekker handmatig als het jouw uitkomt en wanneer je telefoon in de oplader zit.

Ga naar Instellingen > iTunes en App Store > Updates uitzetten. Een snelle tip om batterijpercentage te besparen maar wel je apps automatisch up-to-date te houden is het uitzetten van mobiele data bij het downloaden van updates. Zet alleen gebruik mobiele data uit zodat hij alleen update via een WIFI verbinding.

Tip 4: Blokkeer mensen die steeds maar ongewenst blijven bellen.
Bellen trekt je batterijmeter leeg, zelfs als je je inkomende belletjes niet opneemt. Als je ongewenst gebeld blijft worden door dezelfde persoon of hetzelfde bedrijf dan kun je deze blokkeren.

Ga naar Instellingen > Telefoon > Geblokkeerd en selecteer het contact die je de mogelijkheid wilt ontnemen om je te kunnen bereiken. Je kan ondanks het blokkeren van het gebeld worden niet voorkomen dat iemand een voicemail bericht bij je achterlaat.

Tip 5: Voorkom dat je iPhone jouw veelbezochte locaties vastlegt.
iOS 8 legt vast waar je allemaal komt om je stukjes locatierelevate informatie aan te bieden die handig kunnen zijn, bijvoorbeeld als je op een bepaalde plek vaak komt. Het kan je helpen met routes en geschatte aankomsttijden. Het is inderdaad een handige functie maar totaal niet noodzakelijk, en door het uit te zetten bespaar je een aanzienlijk deel van je batterij percentage.

Om “Veelbezochte locaties” uit te zetten moet je wel een stukje dieper graven in de instellingen, hier gaan we: Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem (Helemaal onderaan) > Veelbezochte locaties > Uit

Tip 6: Zet “Deel mijn locatie” uit.
Het delen van locaties kan handig zijn, bijvoorbeeld als je op een drukke plek bent en je zoekt iemand of moet juist gevonden worden. Het nadeel hieraan is echter dat het je GPS en alle beschikbare WIFI verbindingen in je buurt gebruikt om je locatie te achterhalen, en dit kost,  zoals je al kunt raden veel batterij.

Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Deel mijn locatie > Zet het uit.

Tip 7: Zet automatisch foto’s uploaden via WIFI uit.
Jouw iOS 8 apparaat synchroniseert foto’s met iCloud via WIFI connectie. Een hele handig functie om altijd een back-up van je foto’s te hebben maar dodelijk voor je batterij. Als je veel foto’s maakt kun je beter wachten met synchroniseren van je mooie snaps totdat je telefoon aan de lader ligt – of totdat je je iPhone met je Mac verbind voor een synch met iPhoto.

Instelling > iCloud > Foto’s en dan Mijn Fotostream uitzetten.

Nog steeds problemen met de batterij van je telefoon?
Als de batterijduur steeds korter wordt of je iPhone uitvalt zonder aanwijsbare reden, dan bestaat de mogelijkheid dat je je de batterij van je iPhone moet laten vervangen. Je kunt je iPhone (of andere smartphone) bij ons gratis na laten kijken om te kijken wat er mee mis is. Ben je in de buurt? Kom dan even bij ons langs of maakt een afspraak door contact met ons op te nemen. Je kunt ook meteen je reparatie online aanmelden, klik daarvoor hier.

Terug naar blog
© Copyright 2022 CallStars - Dé repair service van Breda en Tilburg100.nl, Merkversterking