01-11-2017

Tempered glass – de ultieme screen protector voor je smartphone.

Na de komst van dure smartphones schoten bedrijven die hoesjes, sleeves en andere protectors verkochten als paddenstoelen uit de grond. Deze accessoires beschermen het meest kwetsbare onderdeel van je telefoon… je scherm.

Ondanks dat smartphone fabrikanten hun best doen om sterker glas, speciale coating en nieuwe materialen te ontwikkelen voor hun producten zijn screenprotectors nog steeds erg populair en het is logisch waarom. Elke interactie op je smartphone gaat de hele dag via je scherm en daarom zie je elk krasje, elk deukje en elke scheur elke dag… de hele dag. Het glas van je telefoon is sterk maar kan onder bepaalde omstandigheden toch beschadigen. De gedachte achter een screenprotector is simpel – het is veel makkelijker en goedkoper om een screenprotector of tempered glass van je telefoon af te trekken dan je hele scherm te vervangen. Dit is waar tempered glass om de hoek komt kijken.

Zoals de naam al impliceert is het geen stukje buigbaar plastic, maar een dun laagje glas die op zichzelf weer uit verschillende lagen glas bestaat. Het komt er eigenlijk op neer dat je je scherm van glas beschermt met een laagje glas, volg je het nog? Elke deuk, scheur of kras komt op deze glazen tempered waardoor je deze in feite opoffert voor een hoger doel – het beschermen van het dure touchscreen van je smartphone.

De tempered glass is zo dun dat je het nauwelijks ziet en niet voelt. Door deze tempered glass wordt je iPhone of Samsung 0.3 millimeter dikker. Je verliest geen functionaliteit wat betreft je touchscreen. Door de afgeronde zijkanten heeft de tempered geen scherpe rand en ziet hij er mooi afgewerkt uit.

 

Wil je na het lezen van deze blog ook je telefoon beschermen tegen de hoge kosten van een gebroken scherm? Bestel snel een tempered glass voor jouw smartphone in onze webshop of kom langs in een van onze winkels, dan zetten we hem er ook nog voor je op.

Terug naar blog
© Copyright 2024 CallStars - Dé repair service van Breda en Tilburg100.nl, Merkversterking